Winnaars 2017

150 zesdejaars tonen taaltalent aan UCLL

Emiel Valee (Sint-Jozefinstituut Bokrijk), Natalie Wiesner (de Helix Maasmechelen) en Yannick Pittomvils (Sint-Martinus Herk-de-Stad)
stonden glunderend op het podium als winnaars van Language L@b, een interactieve talenwedstrijd van de opleiding Office Management aan de hogeschool UC Leuven-Limburg.

 

De winnaars van Language L@b, een van de vele Moving Minds Projecten van hogeschool UCLL, haalden het van een 150-tal taalbollebozen van diverse Limburgse secundaire scholen. Er werd enthousiast vervoegd, vertaald, verbogen, gequizzed, gedroedeld en heel geconcentreerd geKahoot en gepadlet. De winnaars sleepten dankzij hun deelname mooie prijzen in de wacht. Emiel en Natalie gingen naar huis met een reischeque voor een citytrip naar keuze, Yannick streek een pakket aan woordenboeken twv 275 euro op. Ook de twee beste teams werden in de bloemetjes gezet: “de Linguanen” en “de Donbosconijnen” van Don Bosco in Hechtel zetten hun beste teambeentje voor en werden hiervoor rijkelijk beloond.

 

“Ik ben blij dat er een evenement als Language L@b bestaat waarbij vreemde talen op een heel positieve manier in de kijker worden gezet”, aldus een enthousiaste deelnemer. Een andere fan keert na het event ook tevreden terug naar huis: “Ik heb vandaag ervaren dat het echt heel fijn kan zijn om met talen bezig te zijn.”

 

Als u dacht dat jongeren niet meer wakker liggen van taal, dan heeft u het dus duidelijk mis! Afspraak op 26 april 2018 voor een nieuwe editie van Language L@b!